Napromieniowani

W świecie kulinarii => Kulinaria => Wątek zaczęty przez: buziolka Marzec 16, 2011, 11:27:22



Tytuł: Grochówka chłopska
Wiadomość wysłana przez: buziolka Marzec 16, 2011, 11:27:22
                         Grochówka chłopska

50 dag żeberek, 1 pęczek włoszczyzny bez kapusty, 2 litry wody, 25 dag grochu, 10 dag pęczaku, 25 dag wędzonego boczku, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka startego majeranku.

Umyć żeberka i włoszczyzną, pokroić i włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować Gotować na niewielkim ogniu około 50 minut. Umyć kaszę i groch, gotować w oddzielnych, Gdy będą miękkie, połączyć z ugotowanym i przecedzonym wywarem. Drobno pokroić boczek, przesmażyć z posiekaną cebulą, wlać do zupy. Następnie dodać roztarty ze solą czosnek, majeranek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Podawać z chlebem.



Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

wirtualna-hodowla-canidea yelnet forumpc santera newhistory