Tytuł: żapiekanka z piersi kurczaka Wiadomość wysłana przez: Hania47 Sierpień 31, 2011, 14:54:10 Czas przygotowania 10 minut czas pieczenia 1 godz.Ilość porcji 8 Składniki z piersi kurczaka ziemniaki ,ser żołty majonez sol pieprz cebula olej do wysmarowania zioła. Etapy przygotowania.Oczyszczone posypane przyprawami piersi z kurczaka una srodku żarodpornego naczynia. Obłożyć nakoło cząstkami ziemniaków oprószonymi solą i pieprzem. Przykryć cienką warstwą cebuli pokrojonej w kosteczkę oraz warstwy startego grubo żoltego sera. Wszystkie posmarowac cienka warstwa majonezem. Naczynia przykryć zapiekać około 1,5 godzinę
Tytuł: Deser lodowy z banami Wiadomość wysłana przez: Hania47 Sierpień 31, 2011, 19:02:40 Ocena przepisu
12345 Dla ilu osób: 2 osoby Czas przyrządzenia: 15 minut Orientacyjny koszt potrawy: nieznany Wszystkie wyświetlenia: 3443 Autor: Nieznany Dodany przez: !lakota Data dodania: 2010-08-17 Dodaj przepis do ulubionych Drukuj przepis Dodaj do listy zakupów Składniki lody waniliowe 20 dag herbatniki pokruszone 5 dag banan 1 szt czekolada 1 tabliczka Sposób przyrządzenia Lody lekko rozmrażamy i miksujemy dokładnie w blenderze na płynną masę. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej (okładamy 1 kostkę). Do wysokich szklanek wkładamy pokruszone herbatniki, kilka plastrów banana, zalewamy lodami, polewamy płynną czekoladą, ponownie nakładamy herbatniki, pokrojonego banana, polewamy lodem i czekoladą. Na samą górę nakładamy banana i posypujemy startą na tarce z drobnymi oczkami czekoladą. Tytuł: Odp: żapiekanka z piersi kurczaka Wiadomość wysłana przez: Hania47 Wrzesień 03, 2011, 18:04:58 Składniki:
3 jajka 15 dag cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1/3 szklanki mleka 25 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 dag śliwek 4 dag cukru (do ubicia piany) Przepis: Stopiony tłuszcz, 2 jajka, 1 żółtko, cukier puder i mleko utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (lub wysmarowanej masłem i posypanej tatrą bułką). Umyte śliwki przepołowić i usunąć pestki. Połówki śliwek układać na ciasto zaczynając od brzegów tortownicy. Pianę z 1 białka ubić, dodać 4 dag cukru i jeszcze ubić. Gęstą pianę wylać na śliwki. Upiec. Krajać jak tort. Smacznego. |