Napromieniowani

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapraszam Zapraszam, nowe zadanie ogÂłaszam  (Przeczytany 1813 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #6 : Październik 15, 2009, 18:46:46 »

Co tu tak cicho?
Kuchcik22
Gość
« Odpowiedz #5 : Październik 15, 2009, 00:02:56 »

Czas na cos dobrego i zarazem makabrycznego UÂśmiech czyli...

OdciĂŞta dÂłoĂą na talerzu:

skÂładniki:
1 buÂłka z sezamem
5 parowek foliowanych
1/4 op migda³ów w plastrach
ketchup
i inne przyprawy jak ktoÂś lubi

Bierzemy bu³ke i kroimy normalnie na pó³. CzêœÌ z sezamem k³adziemy na talerzu
wierzchem do gĂłry. NastĂŞpnie zajmujemy sie parowkami, jak ktos lubie to je gotujemy ale tez i mozna bez tego.
po i kroimy na pó³( chyba ¿e s¹ dosyÌ krótkie to wtedy nie, wa¿ne by robi³y dobra imitacje palców).
Bierzemy 5 plasterkĂłw migdaÂła i wbijamy je w parĂłwki tak by wygÂładaly jak paznokcie. Na koniec polewamy ketchupem tak by wyglÂądalo (juz pewno wiecie jak UÂśmiech. i poodajemy

P.S. Jeœli chcecie by do d³oni by³o jeszcze ramiê to bierzemy po³ówke bagietki kroimy gdzies na pó³ nastepnie wydr¹¿amy œrodek i wk³adamy np. parówki lub inne rzeczy, (np jeszcze czerwona paprykê, jak to lubi byle by wygladalo z wierzchu jaka naprawde odciêta) jak to woli i z przyk³adamy do d³oni.
 I pamiĂŞtajcie " Nie pozwĂłlcie by stó³ pozostaÂł pusty".

gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #4 : Październik 06, 2009, 03:11:21 »

OK,rozumiem Âże w lodĂłwce:)
Kuchcik22
Gość
« Odpowiedz #3 : Październik 06, 2009, 02:52:18 »

Dziêki Gruszka, tylko trzymajcie duszki w zamkniêciu przed podaniem. Ostatnio jeden uciek³ i zacz¹³ mi siê objawiaÌ w lustrze ³azienkowym oraz dzwoniÌ mi ³aùcuszkami mamy nad uchem (przez 2 godz siê w szufladzie chowa³em). I pamiêtajcie " Nie pozwólcie by stó³ pozosta³ pusty". Pozdrawiam UœmiechUœmiech
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #2 : Październik 06, 2009, 02:42:16 »

Opis:
Pyszne, a zarazem strrraszne (ale tylko trochĂŞ) babeczki bĂŞdÂą w sam raz na przyjĂŞcie z okazji Halloween. Warto wykorzystaĂŚ takÂą okazjĂŞ, Âżeby zaprosiĂŚ maluchy do kuchni - chĂŞtnie pomogÂą.

Sk3adniki:
1/2 kostki masÂła;
1/2 kg mÂąki;
3 jajka;
szklanka (250 ml) maÂślanki;
1 i 1/2 ÂłyÂżeczki proszku do pieczenia;
3/4 ÂłyÂżeczki sody;
40 dag cukru;
foremki oraz papierowe wkÂładki do muffinĂłw.
Wykonanie:

1. Jajka wbij do wysokiego naczynia, dodaj cukier i miksuj razem aÂż do uzyskania jednolitej jasnej masy.

2. Na parze roztop masÂło i dodaj go jajecznej masy. Wymieszaj.

3. Dodaj teÂż maÂślankĂŞ i dokÂładnie wymieszaj ciasto. NastĂŞpnie wsyp do powstajÂącego ciasta proszek do pieczenia oraz sodĂŞ.

4. Na koniec stopniowo dodawaj mÂąkĂŞ.

5. Rozgrzej piekarnik do temperatury oko³o 180 st. C. Do foremek w³ó¿ papierowe os³onki do babeczek i nape³nij ka¿dy z otworów foremki mniej wiêcej do 3/4. Wstaw do piekarnika i zapiekaj oko³o 20 minut.

6. Gotowe babeczki wyjmij z foremek i odstaw do wystygniĂŞcia.

Jak zrobiĂŚ biaÂłe duszki?

Wbrew pozorom to nie takie trudne.

Ubij bia³ko ze szklank¹ cukru na sztywn¹ bia³¹ pianê.
Roz³ó¿ na brytfannie papier do pieczenia i za pomoc¹ ³y¿eczki nak³adaj masê tak, ¿eby kszta³tem przypomina³a ³ezki. Nastêpnie patyczkiem lub drug¹ stron¹ ³y¿eczki ?powyci¹gaj" z masy r¹czki.
Wstaw gotowe duszki do piekarnika i zapiekaj je na bardzo wolnym ogniu (musza bardziej wyschn¹Ì, ni¿ siê zapiec - wówczas ciasto siê nie zarumieni i duszki zachowaj¹ bia³y kolor.
Na koniec, kiedy figurki bĂŞdÂą gotowe i ostygnÂą - czekoladowym lukrem za pomocÂą patyczka lub wykaÂłaczki narysuj im oczka i buÂźki.
CzekoladowÂą polewĂŞ zrobisz dokÂładnie mieszajÂąc ze sobÂą dwie ÂłyÂżki cukru - pudru, dwie ÂłyÂżeczki kakao oraz 2 ÂłyÂżki wrzÂątku. Gotowym lukrem posmaruj wierzchy babeczek, a lukier, ktĂłry zostanie, wykorzystaj do przyklejenia duszkĂłw do babeczek.

Kuchcik22
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 06, 2009, 02:25:50 »

NiedÂługo Halloween. DzieĂą , w ktĂłrym upiory i strzygi wychodzÂą na ulice, pukajÂą do naszych drzwi i wydzierajÂą nam nasze...cukierki!!! Nawet sam Geralt z Rivii przed nimi siĂŞ chowa ( WiedÂźmin, A. Sapkowski  ) ale tez jest okazja do niezwykÂłych przyjĂŞĂŚ, na ktĂłrych moÂżna zaserwowaĂŚ ciekawe  i makabryczne niekiedy dania, wiĂŞc moÂże macie jakieÂś pomysÂły na coÂś mistycznego i niezwykÂłego podanego na talerzu. Ja juÂż parĂŞ pomys³ów mam ale o tym póŸniej. Wiec nie krĂŞpowaĂŚ mi siĂŞ tu pisaĂŚ i bawiĂŚ siĂŞ. TO JEST ROZKAZ!!! UÂśmiechUÂśmiech 
Kuchcik22
Gość
« : Październik 06, 2009, 02:12:54 »

Witam i do mej Napromieniowanej kuchni zapraszam UÂśmiechUÂśmiech
Wirtualny stó³ juÂż  nakryty!!
Ale co to !? Puste talerze i szklanki, I co teraz ??
I tutaj mam zadanie dla was nasi forumowicze bo
sam nie dam rady podaĂŚ dla nas wszystkiego wiec potrzebuje
waszej pomocy moÂżecie mi podawaĂŚ przepisy, doradzaĂŚ w niektĂłrych
sprawach, ale oczywiÂście ja sam nie bĂŞdĂŞ spoczywaÂł na laurach i rĂłwnieÂż
co jakiœ czas coœ dobrego wam zaserwujê, doradzê itp. Wiêc piszcie bo pusty stó³ czeka
Zapraszam i pozdrawiam.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

nwm wilcze-zycie shd brazylia2014 polskiserwerzycia