Napromieniowani

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: KURS TANCA TZN. MIÊDZYNARODOWE WARSZTATY TAÑCA WSPÓ£CZESNEGO  (Przeczytany 1003 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
grozny
Gość
« Odpowiedz #2 : Lipiec 11, 2009, 19:15:01 »

VICTORIA FOX ( WIELKA BRYTANIA)
Tancerka, pedagog, choreograf. W 1999 roku ukoùczy³a jedn¹ z najlepszych œwiatowych szkó³ taùca wspó³czesnego Laban Centre London. Wspó³pracowa³a miêdzy innymi ze Œl¹skim Teatrem Taùca, CandoCo Dance Company pod przewodnictwem Fin Waller oraz Athiny Valha. Wystêpowa³a równie¿ z grup¹ Jasmin Vardimon Justita oraz holenderskim artyst¹ Andre Gingras. Jest autork¹ choreografii do spektaklu dyplomowego taùca wspó³czesnego, realizowanego przy wspó³pracy z British Council. Viktoria Fox jest laureatk¹ licznych konkursów, otrzyma³a miêdzy innymi nagrodê TVP3 za projekt taneczny Bobrek Dance. W 2002 roku przyznano jej II miejsce za choreografiê do spektaklu Kompany Nikita, na Miêdzynarodowym Festiwalu Choreografii w Kaliszu. Artystka oprócz taùca rozwija równie¿ swoje umiejêtnoœci pedagogiczne. Jako pedagog taùca wspó³pracowa³a miêdzy innymi z Paùstwow¹ Szko³¹ Baletow¹ w Polsce, Greenwich Dance Agency, Laban Centre, The Palace summer school. Swoj¹ wiedz¹ dzieli³a siê równie¿ z takimi grupami jak Bedlam Dance Company i Springs Dance Company.

gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #1 : Lipiec 11, 2009, 19:07:05 »

PRZYBLIRZ NAM TE OSOBY?
grozny
Gość
« : Lipiec 11, 2009, 19:00:57 »

Witam mam na imiĂŞ Mariusz, po raz pierwszy zobaczyÂłem jak trupa tancerzy z osobami niepeÂłnosprawnymi z Bytomia wystĂŞpuje w DÂąbrowie GĂłrniczej (ich mistrzami sÂą Phil Williams (Wielka Brytania) i Victoria Fox (Wielka Brytania)). ZnalazÂłem na internecie karte zgÂłoszeniowÂą na MIÊDZYNARODOWE WARSZTATY TAÑCA INTEGRACYJNEGO Z UDZIAÂŁEM OSÓB NIEPEÂŁNOSPRAWNYCH  wypeÂłniÂłem jÂą i dziĂŞki temu ja tez teraz jestem ich uczniem. MyÂślaÂłem ze nie dam rady taĂączyĂŚ ale na pierwszej lekcji pokonaÂłem swoje lĂŞki i teraz juÂż wiem, ze jak ktoÂś bardzo pragnie czegoÂś to nie ma „nie dam rady”. Jestem bardzo, bardzo szczĂŞÂśliwym ze teraz mogĂŞ byĂŚ na takich zajĂŞciach „tak maÂło trzeba nam i duÂżo tak Âżeby szczĂŞÂśliwym byĂŚ” wg piosenki Anny Jantar. Polecam kaÂżdemu takich mistrzĂłw jak Phil Williams i Victoria Fox. Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

polskiserwerfreeplay svcraft polskiserwerzycia blackspider kociaprzystan