Napromieniowani

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy cierpienie musi byc przytÂłaczajÂące?  (Przeczytany 9723 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0

« Odpowiedz #21 : Wrzesień 23, 2009, 23:04:00 »

WYSTARCZY POPATRZEÆ NA CHORE DZIECI.ZA CO CIERPI DZIECKO Z BIAÂŁACZKÂĄ? CHYBA ZA NIE WINNO¦Æ? ALBO DLACZEGO LUDZIE TRACÂĄ WZROK? TEGO NIE WIEM. ALE  WIECIE CO? DZIÂŚ RANO PISAÂŁAM Z KIMÂŚ NA GG. BYÂŁY TO PORADY PSYCHOLOGICZNE. JAKIE BYÂŁO MOJE ZDZIWIENIE JAK TA OSOBA NAPISAÂŁA MI "JESTEM NIEWIDOMYM PSYCHOLOGIEM" TAK WIEM ZASKOCZENIE ALE SERIO TEN MʯCZYZNA PISAÂŁ NA GG ZA POMOCÂĄ SPECJALNEGO PROGRAMU.... NO WIÊC MY WIDZIMY TAK? TO ZACZNIJMY WIDZIEÆ CO SIÊ W POLSCE DZIEJE. ZACZNIJMY PISAÆ.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 23:24:22 wysłane przez 62norbi » Zapisane
sylwenka
oj maÂło nam piszesz:)
*

ile piszemy 0

POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE

« Odpowiedz #20 : Maj 13, 2009, 16:30:14 »

Czujesz siĂŞ osamotniony. Postaraj siĂŞ odwiedziĂŚ kogoÂś, kto jest jeszcze bardziej samotny.
PISA£ JAN PAWE£ II. GDY PRZEZWASZ PROBLEMY I SMUTKI CIÊ OGARNIAJ¡ PAMIÊTAJ NIE JESTE¦ SAM. BÓG JEST Z TOB¡. KOCHA I PIELÊGNUJE. ZGADZAM SIÊ ZE STWIERDZENIEM ¯E BÓG NIE JEST WINNY CIERPIENIU ON JE DOPUSZCZA ALE NIE ZOSTAWIA NAS SAMYCH Z TYM.

sYLWIA jASKÓLSKA
adamo80
*

ile piszemy 0

to jedna krĂłtka historia z mojego Âżycia

« Odpowiedz #19 : Marzec 04, 2009, 01:43:37 »

Cierpienie - moÂżna by wiele pisaĂŚ ale zacznĂŞ od podstawowego pytania jakie siĂŞ nam czĂŞsto nasuwa gdy CIERPIMY BOÂŻE DLACZEGO MI TO ROBISZ
czÊsto w takich chwilach oskar¿amy Boga .Ale to nie Bóg sci±ga na nas cierpienie robi± to ludzie ,A Bóg jedynie dopuszcza do istnienia cierpienia.
jako na potwierdzenie swojej wypowiedzi mogĂŞ podaĂŚ cytat wypowiedz koleÂżanki ktĂłra zapoczÂątkowaÂła ten temat a mianowicie pijany kierowca,zÂłodziej ktĂłry nas okradnie,bandyta ktĂłry zrani prĂłbujÂąc obrabowaĂŚ.
jak to kiedys powiedzial cierpienie nas uszlachetnia ,stajemy siĂŞ lepszymi ludzmi,ale niekiedy  sprawia ze stajemy siĂŞ gorsi,Âźli i mÂściwi
napewno kazdy z nas przezywaÂł rĂłzne typy cierpienia np:cierpienie po stracie /Âśmierci/kogoÂś bliskiego,cierpienie po zawodzie miÂłosnym,cierpienie z powodu samotnosci i braku zrozumienia i cierpienie bo jestesmy np wyÂśmiewani itp
powiem tak przeÂżyÂłem chyba wszystkie typy cierpienia jakie wymieniÂłem i nasuwa mi sie jedno stwierdzenie :"CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI"

pozdrawiam napromieniowanych z powazaniem ADAM

szukajÂąc swojego miejsca na ziemi
trafiam w przedziwne miejsca
gruszka
Gość
« Odpowiedz #18 : Listopad 22, 2008, 05:15:21 »

pozwole sobie na cytat.

Antoine de Saint-ExupĂŠry
To co jest przyczyn¹ twoich najg³êbszych cierpieù, jest zarazem Ÿród³em twoich najwiêkszych radoœci.

ZNAJDZMY    POZYTYWNE STRONY  Z CIERPIENIA:)   KOCHANI
Maya85
Gość
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 03, 2008, 17:40:26 »

Cierpiec musimy poto zeby docenic to co mamy...
Zeby odroznic dobre chwile od zlych
Cierpimy bo jestesmy tylko ludzmi i mamy w sobie wiele emocji
Nieststy cierpienie muai byc dojmujace...
Ja doznalam jego i wiem jak to jest...
Chyba kazdy z nas..ale wazne jest zeby umiec z tego wyjsc,byc silnym i isc dzielnie do przodu
Margolcia
Gość
« Odpowiedz #16 : Marzec 24, 2008, 19:15:05 »

MyÂślĂŞ Âże bez cierpienia Âżycie(piszĂŞ tu o sobie) nie byÂłoby "peÂłne" Owszem kiedyÂś zadawaÂłam sobie notorycznie pytanie DLACZEGO JESTEM TAKA JAKA JESTEM???Teraz z perspektywy czasu staram siĂŞ dostrzec dobre strony mojej niepeÂłnosprawnoÂści. Wiem byĂŚ  moÂże to gÂłupie ale wyznaje zasadĂŞ JEÂŚLI NIE MOÂŻESZ CZEGOÂŚ ZMIENIÆ ZAAKCEPTUJ TO SPRÓBUJ POLUBIÆ LUB W MIARÊ MOÂŻLIWOÂŚCI ZMINIMALIZOWAÆ NEGATYWNE SKUTKI NA PSYCHIKÊ.Zawsze pamiĂŞtam o tym Âże nie tylko JA jestem niepeÂłnosprawna Âże sÂą ludzie bardziej chorzy ode mnie. Ta ÂświadomoœÌ bardzo 3ma mnie "w ryzach"  przed ciÂągÂłym uÂżalaniem siĂŞ nad sobÂą bo przecieÂż mogÂłoby byĂŚ znacznie gorzej...
MyÂślĂŞ teÂż Âże  cierpienie w moim przypadku  jest sporym nadÂłuÂżyciem...Fakt nie jest mi komfortowo z tym Âże mam chore nogi ale jestem wdziĂŞczna losowi za to Âże jestem w miarĂŞ samodzielna Âże mĂłj umysÂł funkcjonuje prawidÂłowo Âże mam co jeœÌ to naprawdĂŞ bardzo wiele!Ja nie neguje Âże wielu osobom na tym forum jest ciĂŞÂżko(mnie teÂż)ale pamiĂŞtajmy jest wiele innych osĂłb ktĂłre naprawdĂŞ cierpiÂą pamiĂŞtam przebieg choroby nowotworowej mojej Mamy PARADOKS ale wÂłaÂśnie wtedy zrozumiaÂłam Âże moje "cierpienie" jest niczym w porĂłwnaniu z JEJ OGROMNYM CIERPIENIEM od tego momĂŞtu coÂś siĂŞ we mnie zmieniÂło spokorniaÂłam i nabraÂłam dystansu do siebie i do mojej choroby...Pozdrawiam 
jerychiasz
Gość
« Odpowiedz #15 : Marzec 04, 2008, 23:01:52 »

adytka pewnie Âże gosia wie ale jej trzeba wlaĂŚ by sluchaÂła i innym;)
atyda
*

ile piszemy 0

« Odpowiedz #14 : Luty 28, 2008, 16:12:57 »

Mlodzi z was ludzie a mowicie jak dziadkowie po 80. Wielu z was zamiast zamykac sie w domu przed kompem. Powinno wyjsc na ul, i zasmakowac prawdziwego zycia. Boicie sie samych siebie chcecie zmieniac swiat. Proponuje wam zaczac zmiany od siebie. Mysle ze Gosia wie o czym mowie.
gosiamucha1992
*

ile piszemy 0

600-920-680

« Odpowiedz #13 : Luty 20, 2008, 15:23:19 »

Droga Sylio twĂłj tata odszedÂł spewnoscia dlatego,ze  BĂłg juz  go wzywaÂł...czesto wystawia nas na prĂłbe.Ale musimy sobie dawac rade...musimy byc mocni....zarĂłwno ja jak i inni urzytkownicy forum jestesmy z Toba....musisz byc mocna...tato napewno  teraz patrzy na ciebie z  gĂłry i jest z Ciebie dumny....

Panie wskaz ludziom droge,by nigdy nie bÂładzili....
jerychiasz
Gość
« Odpowiedz #12 : Luty 18, 2008, 22:18:07 »

sylia to co daÂł nam Âświat niespodzianie zabraÂł los
lecz tu Âżyjemy by kochaĂŚ ludzi
puki ich nie spotkamy znowu tam:)
gruszka
Gość
« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2008, 17:37:38 »

KOCHANA  SYLWIO   JESTESMY  Z TOBA  caÂłe  forum  przytula ciebie   do  serc 

pozdrawiam  pa pa trzymaj  sie cieplutko     

cierpienie  robi z   nas lepszych Smutny
sylia
Gość
« Odpowiedz #10 : Luty 18, 2008, 16:59:30 »

witam wszyskich   cierpiec  to    straaszny  bol jak  trzeba  plakac    to niechce moj  tato  umarl   na  waletynki  a  co  czuje   zlosc    niedam rady plakac  chce   taty  ale wiem ze on  moze jest  kolo mnie  lecz  brakuje mi  go  cierpienie  to  nie wiem  jak mam to   nazwac   ale  zadaje    pytanie  dlaczego  moj tato    cieszko jest  nam wszyskim  ale   cierpienie  jest cieszkie  smutne  zal  i  rozpacz   pozdrawiam wszyskich  serdeczznie
janusz1985
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #9 : Luty 17, 2008, 17:29:36 »

pewnie tak gruszko Smutny
gruszka
Gość
« Odpowiedz #8 : Luty 17, 2008, 04:53:41 »

a moze   cierpia  ci  co nie maja  spokoju  w sobie?
gosiamucha1992
*

ile piszemy 0

600-920-680

« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2008, 19:20:32 »

Moi drodzy to niejest taki,ze czÂłowiek nawet jak niema przyjaciĂłl to jest sam!!!Bo to niejest tak...zawsze jest z nami Pan BĂłg i zawsze mozemy z nim porozmawiac....

Panie wskaz ludziom droge,by nigdy nie bÂładzili....
janusz1985
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #6 : Luty 13, 2008, 16:32:08 »

niom zaleÂży gdzie JĂŞzyk ale to byÂł taki cytat UÂśmiech
anecja
zaangaÂżowany

ile piszemy 0

« Odpowiedz #5 : Luty 12, 2008, 21:59:49 »

What's eating you? Tell me
jerychiasz
Gość
« Odpowiedz #4 : Luty 12, 2008, 21:21:06 »

bez przesady ludzie z natury sÂą dobrzy;)
janusz1985
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2008, 16:59:56 »

witaj MaÂłgosia sÂłuchaj to ludzie ludziom zgotowali ten los Smutny
janusz1985
troche tu wchodzisz
**

ile piszemy 0

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2008, 16:54:05 »

no racjia ja tak samo byÂłem taki samotny ale tu jest swietna paczka wiec nie smucmy siĂŞ damy rade nie jest Âżle bedzie jeszcze lepiej pozdrawiam was
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.037 sekund z 21 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

polskiserwerfreeplay nwm shd polskiserwerzycia wilcze-zycie