gruszka
Administrator
napromiieniowany w forum

ile piszemy 0
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 23, 2009, 23:04:00 » |
|
WYSTARCZY POPATRZEĂ NA CHORE DZIECI.ZA CO CIERPI DZIECKO Z BIAÂŁACZKÂĄ? CHYBA ZA NIE WINNOÂŚĂ? ALBO DLACZEGO LUDZIE TRACÂĄ WZROK? TEGO NIE WIEM. ALE WIECIE CO? DZIÂŚ RANO PISAÂŁAM Z KIMÂŚ NA GG. BYÂŁY TO PORADY PSYCHOLOGICZNE. JAKIE BYÂŁO MOJE ZDZIWIENIE JAK TA OSOBA NAPISAÂŁA MI "JESTEM NIEWIDOMYM PSYCHOLOGIEM" TAK WIEM ZASKOCZENIE ALE SERIO TEN MĂÂŻCZYZNA PISAÂŁ NA GG ZA POMOCÂĄ SPECJALNEGO PROGRAMU.... NO WIĂC MY WIDZIMY TAK? TO ZACZNIJMY WIDZIEĂ CO SIĂ W POLSCE DZIEJE. ZACZNIJMY PISAĂ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2009, 23:24:22 wysłane przez 62norbi »
|
|
|
|
|
sylwenka
oj maÂło nam piszesz:)
ile piszemy 0
POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE
|
 |
« Odpowiedz #20 : Maj 13, 2009, 16:30:14 » |
|
Czujesz siĂŞ osamotniony. Postaraj siĂŞ odwiedziĂŚ kogoÂś, kto jest jeszcze bardziej samotny. PISAÂŁ JAN PAWEÂŁ II. GDY PRZEZWASZ PROBLEMY I SMUTKI CIĂ OGARNIAJÂĄ PAMIĂTAJ NIE JESTEÂŚ SAM. BĂG JEST Z TOBÂĄ. KOCHA I PIELĂGNUJE. ZGADZAM SIĂ ZE STWIERDZENIEM ÂŻE BĂG NIE JEST WINNY CIERPIENIU ON JE DOPUSZCZA ALE NIE ZOSTAWIA NAS SAMYCH Z TYM.
|
|
|
|
sYLWIA jASKĂLSKA
|
|
|
adamo80
ile piszemy 0
to jedna krĂłtka historia z mojego Âżycia
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 04, 2009, 01:43:37 » |
|
Cierpienie - moÂżna by wiele pisaĂŚ ale zacznĂŞ od podstawowego pytania jakie siĂŞ nam czĂŞsto nasuwa gdy CIERPIMY BOÂŻE DLACZEGO MI TO ROBISZ czĂsto w takich chwilach oskarÂżamy Boga .Ale to nie BĂłg sciÂąga na nas cierpienie robiÂą to ludzie ,A BĂłg jedynie dopuszcza do istnienia cierpienia. jako na potwierdzenie swojej wypowiedzi mogĂŞ podaĂŚ cytat wypowiedz koleÂżanki ktĂłra zapoczÂątkowaÂła ten temat a mianowicie pijany kierowca,zÂłodziej ktĂłry nas okradnie,bandyta ktĂłry zrani prĂłbujÂąc obrabowaĂŚ. jak to kiedys powiedzial cierpienie nas uszlachetnia ,stajemy siĂŞ lepszymi ludzmi,ale niekiedy sprawia ze stajemy siĂŞ gorsi,Âźli i mÂściwi napewno kazdy z nas przezywaÂł rĂłzne typy cierpienia np:cierpienie po stracie /Âśmierci/kogoÂś bliskiego,cierpienie po zawodzie miÂłosnym,cierpienie z powodu samotnosci i braku zrozumienia i cierpienie bo jestesmy np wyÂśmiewani itp powiem tak przeÂżyÂłem chyba wszystkie typy cierpienia jakie wymieniÂłem i nasuwa mi sie jedno stwierdzenie :"CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI"
pozdrawiam napromieniowanych z powazaniem ADAM
|
|
|
|
szukajÂąc swojego miejsca na ziemi trafiam w przedziwne miejsca
|
|
|
gruszka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 22, 2008, 05:15:21 » |
|
pozwole sobie na cytat.
Antoine de Saint-ExupÊry To co jest przyczyn¹ twoich najg³êbszych cierpieù, jest zarazem Ÿród³em twoich najwiêkszych radoœci.
ZNAJDZMY POZYTYWNE STRONY Z CIERPIENIA:) KOCHANI
|
|
|
|
|
|
|
Maya85
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 03, 2008, 17:40:26 » |
|
Cierpiec musimy poto zeby docenic to co mamy... Zeby odroznic dobre chwile od zlych Cierpimy bo jestesmy tylko ludzmi i mamy w sobie wiele emocji Nieststy cierpienie muai byc dojmujace... Ja doznalam jego i wiem jak to jest... Chyba kazdy z nas..ale wazne jest zeby umiec z tego wyjsc,byc silnym i isc dzielnie do przodu
|
|
|
|
|
|
|
Margolcia
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 24, 2008, 19:15:05 » |
|
MyÂślĂŞ Âże bez cierpienia Âżycie(piszĂŞ tu o sobie) nie byÂłoby "peÂłne" Owszem kiedyÂś zadawaÂłam sobie notorycznie pytanie DLACZEGO JESTEM TAKA JAKA JESTEM???Teraz z perspektywy czasu staram siĂŞ dostrzec dobre strony mojej niepeÂłnosprawnoÂści. Wiem byĂŚ moÂże to gÂłupie ale wyznaje zasadĂŞ JEÂŚLI NIE MOÂŻESZ CZEGOÂŚ ZMIENIĂ ZAAKCEPTUJ TO SPRĂBUJ POLUBIĂ LUB W MIARĂ MOÂŻLIWOÂŚCI ZMINIMALIZOWAĂ NEGATYWNE SKUTKI NA PSYCHIKĂ.Zawsze pamiĂŞtam o tym Âże nie tylko JA jestem niepeÂłnosprawna Âże sÂą ludzie bardziej chorzy ode mnie. Ta ÂświadomoœÌ bardzo 3ma mnie "w ryzach" przed ciÂągÂłym uÂżalaniem siĂŞ nad sobÂą bo przecieÂż mogÂłoby byĂŚ znacznie gorzej... MyÂślĂŞ teÂż Âże cierpienie w moim przypadku jest sporym nadÂłuÂżyciem...Fakt nie jest mi komfortowo z tym Âże mam chore nogi ale jestem wdziĂŞczna losowi za to Âże jestem w miarĂŞ samodzielna Âże mĂłj umysÂł funkcjonuje prawidÂłowo Âże mam co jeœÌ to naprawdĂŞ bardzo wiele!Ja nie neguje Âże wielu osobom na tym forum jest ciĂŞÂżko(mnie teÂż)ale pamiĂŞtajmy jest wiele innych osĂłb ktĂłre naprawdĂŞ cierpiÂą pamiĂŞtam przebieg choroby nowotworowej mojej Mamy PARADOKS ale wÂłaÂśnie wtedy zrozumiaÂłam Âże moje "cierpienie" jest niczym w porĂłwnaniu z JEJ OGROMNYM CIERPIENIEM od tego momĂŞtu coÂś siĂŞ we mnie zmieniÂło spokorniaÂłam i nabraÂłam dystansu do siebie i do mojej choroby...Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
jerychiasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 04, 2008, 23:01:52 » |
|
adytka pewnie Âże gosia wie ale jej trzeba wlaĂŚ by sluchaÂła i innym;)
|
|
|
|
|
|
|
atyda
ile piszemy 0
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 28, 2008, 16:12:57 » |
|
Mlodzi z was ludzie a mowicie jak dziadkowie po 80. Wielu z was zamiast zamykac sie w domu przed kompem. Powinno wyjsc na ul, i zasmakowac prawdziwego zycia. Boicie sie samych siebie chcecie zmieniac swiat. Proponuje wam zaczac zmiany od siebie. Mysle ze Gosia wie o czym mowie.
|
|
|
|
|
|
|
gosiamucha1992
ile piszemy 0
600-920-680
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 20, 2008, 15:23:19 » |
|
Droga Sylio twĂłj tata odszedÂł spewnoscia dlatego,ze BĂłg juz go wzywaÂł...czesto wystawia nas na prĂłbe.Ale musimy sobie dawac rade...musimy byc mocni....zarĂłwno ja jak i inni urzytkownicy forum jestesmy z Toba....musisz byc mocna...tato napewno teraz patrzy na ciebie z gĂłry i jest z Ciebie dumny....
|
|
|
|
Panie wskaz ludziom droge,by nigdy nie bÂładzili....
|
|
|
jerychiasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 18, 2008, 22:18:07 » |
|
sylia to co daÂł nam Âświat niespodzianie zabraÂł los lecz tu Âżyjemy by kochaĂŚ ludzi puki ich nie spotkamy znowu tam:)
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2008, 17:37:38 » |
|
KOCHANA SYLWIO JESTESMY Z TOBA caÂłe forum przytula ciebie do serc pozdrawiam pa pa trzymaj sie cieplutko cierpienie robi z nas lepszych 
|
|
|
|
|
|
|
sylia
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 18, 2008, 16:59:30 » |
|
witam wszyskich cierpiec to straaszny bol jak trzeba plakac to niechce moj tato umarl na waletynki a co czuje zlosc niedam rady plakac chce taty ale wiem ze on moze jest kolo mnie lecz brakuje mi go cierpienie to nie wiem jak mam to nazwac ale zadaje pytanie dlaczego moj tato cieszko jest nam wszyskim ale cierpienie jest cieszkie smutne zal i rozpacz pozdrawiam wszyskich serdeczznie
|
|
|
|
|
|
|
janusz1985
troche tu wchodzisz

ile piszemy 0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 17, 2008, 17:29:36 » |
|
pewnie tak gruszko 
|
|
|
|
|
|
|
gruszka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 17, 2008, 04:53:41 » |
|
a moze cierpia ci co nie maja spokoju w sobie?
|
|
|
|
|
|
|
gosiamucha1992
ile piszemy 0
600-920-680
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 15, 2008, 19:20:32 » |
|
Moi drodzy to niejest taki,ze czÂłowiek nawet jak niema przyjaciĂłl to jest sam!!!Bo to niejest tak...zawsze jest z nami Pan BĂłg i zawsze mozemy z nim porozmawiac....
|
|
|
|
Panie wskaz ludziom droge,by nigdy nie bÂładzili....
|
|
|
janusz1985
troche tu wchodzisz

ile piszemy 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 13, 2008, 16:32:08 » |
|
niom zaleÂży gdzie  ale to byÂł taki cytat 
|
|
|
|
|
|
|
anecja
zaangaÂżowany

ile piszemy 0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 12, 2008, 21:59:49 » |
|
What's eating you? Tell me
|
|
|
|
|
|
|
jerychiasz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 12, 2008, 21:21:06 » |
|
bez przesady ludzie z natury sÂą dobrzy;)
|
|
|
|
|
|
|
janusz1985
troche tu wchodzisz

ile piszemy 0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2008, 16:59:56 » |
|
witaj MaÂłgosia sÂłuchaj to ludzie ludziom zgotowali ten los 
|
|
|
|
|
|
|
janusz1985
troche tu wchodzisz

ile piszemy 0
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2008, 16:54:05 » |
|
no racjia ja tak samo byÂłem taki samotny ale tu jest swietna paczka wiec nie smucmy siĂŞ damy rade nie jest Âżle bedzie jeszcze lepiej pozdrawiam was
|
|
|
|
|
|
|
|